3 Νοεμβρίου 2015 SmartCat

Συμμαχία των Google, Apple, Microsoft, Mozilla για την αύξηση της ταχύτητας απόδοσης των browsers

Μηχανικοί λογισμικού από τις Google, Apple, Microsoft και Μozilla, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την δημιουργία ενός νέου bytecode (machine readable instuction set) με την ονομασία WebAssembly για χρήση στους browsers τους.

Η WebAssembly (wasm) θα φορτώνεται και θα εκτελείται ταχύτερα από τον browser σε σχέση με τις εντολές σε γλώσσα υψηλού επιπέδου, αφού θα είναι ήδη γραμμένη σε γλώσσα μηχανής, με αποτέλεσμα έως 20 φορές γρηγορότερη απόδοση του.

Οι σύγχρονοι browsers χρησιμοποιούν JavaScript για την εμφάνιση προηγμένων λειτουργιών στα διάφορα websites, αλλά συστήματα βασισμένα σε bytecode σαν το .NET είναι αποδεδειγμένα ταχύτερα.

Σκοπός της συμμαχίας είναι η καθιέρωση της WebAssembly σαν πρότυπο και η χρήση της από όλους τους browser. Έως τότε οι developers σκοπεύουν να μικρύνουν το χάσμα απόδοσης, με την εισαγωγή ενός JS script που θα μετατρέπει εντολές wasm στο διαδεδομένο πρότυπο της Mozilla asm.js για όσους browser δεν το υποστηρίξουν αρχικά.

Η WebAssembly βρίσκεται ακόμη στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής της: ούτε οι προδιαγραφές ούτε και ο σχεδιασμός της έχουν οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές των web browsers να στηρίζουν το εγχείρημα, αναμένεται σύντομα να πάρει σάρκα και οστά.

 

 

Πηγή : The Nextweb

Tagged: , , ,

Μην χάνετε χρόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας!